Samo da čuju ovu Čistu Istinu ... Veliku sliku ima samo Čista Istina

Lorense DRAGI :-)  Isus!

Evo, mislila sam na ono što si ujutro iz aviona napisao o molitvi i pomolila se Očki našemu da Njegova Riječ iz tvojih usta noćas na prvom danu seminara moćno odčepi uši, otvori oči i probije srca pridošlih u traženju (i nalaženju) istine - Čiste istine o svima nama i našem Otkupitelju i Spasitelju Isusu Kristu koji nas je toliko volio takve onesvještene, skrenute i zamračene (i voli nas uvijek, voli nas i sad svaki tren) da se ponudio svojom silnom Ljubavi podmiriti naš, za nas same osobno po vlastitoj snazi, nepodmirljiv neljubavni minus na računu s kojim se u totalnoj amneziji rađamo u ljudskim pidžamama na Zemlji i već s prvim dahom u plaču grčevito hvatamo zrak za životnu trku i borbu. A s kojim stvarnim ciljem i s kojim razlogom - neki se pitaju ranije, neki kasnije, a neki na žalost nikad. Mnoge odgovor i ne zanima, čak i kad im sve serviraš na pladnju (youtube), čak i kad im daješ najbolje od nestabilne ljudske ljubavi... ne zanima ih, opterećuje ih, smeta im... I tako većina provede ovaj dragocjeni život - grande finale

, trčeći za krivim vrijednostima i boreći se protiv vjetrenjača, a pravog vjetra nema iako hara sveopći interes za vremensku prognozu. I za medicinu, za bolesti tijela... bolesne duše su profinjeni naziv, asocijacija na  psihijatrijske ustanove, a ne za stvarno stanje svih nas dok u neznanju o veličanstvenoj Ljubavnoj priči postanka i stvaranja, porobljeni vidljivom materijom kao zombiji besciljno rasipamo vrijeme i energiju na svoje sitne sebične ciljeve koji nam "život" znače u toj sve većoj kanti za smeće zvanoj planeta Zemlja - naš dom! Ili naš patriotizam, nacionalizam. Bolesni tijelom žele se spasiti vjerom u lijekove bez da imalo posumnjaju u pozadinu, u bolesnu dušu koja trpi bol i nasilje vlastitim odabirom jer mogućnost izbora zvuči gotovo nevjerojatno bajkovito i tko bi u to povjerovao osim neprilagođenih fanatika?

A Isus je došao ozdraviti bolesne - ozdraviti njihove duše, osloboditi zarobljene u materijalnom, statusnom, oholom, sebičnom, palom sotonskom i privlačno svjetlucavom. Došao nas je probuditi iz duboke nesvijesti, sna smrti!

A Isus je došao svojom milosti i nama neshvatljivom Očevom Ljubavlju platiti račun za našu nemjerljivu štetu počinjenu samima sebi u našem stvarnom izvornom rodnom domu, da se bez krivnje i straha možemo vratiti, ponizni, radosni i mirni jer nam je saldo na nuli ako Ga samo prihvatimo i priznamo kao Onog koji je svu svoju Ljubav i Sebe samog uložio u nas grešne odmetnike, štetočine i u naš dug. A kamate u plusu onda od Njega same pristižu kao blagoslovi, samo ako hoćemo, ako vjerujemo i odlučimo postajati biti Ljubav, činiti Ljubav, davati Ljubav, mijenjati se u Ljubav, stvarati u Ljubavi, živjeti Ljubav, ono što smo nekad bili, za čim čeznemo razdvojeni od samih sebe... a to je Ljubav, to je stanje, to je vječiti duh u nama koji nas vuče, gura, kopka i provlači se u nama potisnut i skriven; to je Bog, sama Ljubav koju smo zbog srama pred sotonskim svijetom kao kukavice zakopali najdublje pod dno dna naše duše, da nam ne smeta u ovome svijetu i ne kvari naše "mudre" životne kalkulacije u stvarnoj realnosti suprotnoj "Najljepšim bajkama svijeta", da nas ne ismijavaju kao čudne i nerazumljive. Od srama smo, zbog udaraca i neshvaćenosti, vremenom pokopali tu iskru do zatiranja da ne bi bili oni "slabi" željni Ljubavi koja je u stvarnom svijetu današnjice pregažena kao smješna i nepoželjna fantazija, dječji ignorirani san, mana za one koji nikad nemaju vremena za nikoga jer su uvijek prezaposleni u samodokazivanju da bi bili uspješni, ambiciozni, probitačni, titulirani, dobro plaćeni, samoostvareni paunovi u svom kokošinjcu. Agresija na Ljubav! Tako žalosno... Takvo sljepilo i gluhoća, otpor, obamrlo, mrtvo, umjetno, prividno, lažno... Ljubav se ohladila. Oni koji traže, hoće naći jer neće odustati unatoč padovima i posrtanju, jer unutarnji motor im nije do kraja uništen nikada sve dok imaju tu živu iskru u sebi, pa makar i na tinjajućem plamičku! Samo da čuju ovu Čistu istinu i svijet konačno, logično i opravdano postaje ono što je... neka narušena dimenzija u vladajućem zlu, zarobljeno palo duhovno po čemu hodamo, što dišemo, što nas okružuje i vlada nad nama i u nama u našoj nemoći da budemo drugačiji od većine. I tako to... dok se jednog dana čovjek ne probudi. Veliku sliku ima samo Čista Istina. To je istina koja ti posloži kockice Ili pazle? :-) I to je početak Puta koji napokon ima smisla.

Ljubim te!

Saša