Razmišljanja o Starom Zavjetu iz djetinjstva...Prijelaz s Krishne na Isusa

Ivanu iz Osijeka je još od djetinjstva Stari zavjet bio prepun nejasnoća i pomalo zastrašujuć. Dok je kao dijete čitao o Isusu koji je Ljubav u Novom zavjetu, krenuo bi čitati Stari zavjet i ponovno bi ga to odbilo zbog različitih besmislica te ratova i krvoprolića o kojem se tamo govorilo. Ono što ga je dodatno mučilo bilo je stvaranje svijeta u sedam dana s čime se on nikako nije mogao složiti.

Sve to ga je s vremenom odbilo od kršćanstva te je u odrasloj dobi postao sljedbenik Krishne. Godinama je prebivao u tom nauku i sam poučavao druge. Unatoč tome, njegovom srcu je na njemu nejasan način Isus stalno prilazio.

Za vrijeme jednog njegovog boravka u Splitu, čuo je za apostola Lorensa Novosela koji drži seminar o Isusu. Unatoč vlastitoj nepovjerljivosti nešto ga je vuklo da ode poslušati stoga je otišao.

Apostol je na početku tog seminara objasnio što znači sedam dana stvaranja svijeta, što je Ivana odmah privuklo i namjestilo na pravo poziciju, a potom je slušajući Riječ primao svjetlo u srce i spoznao nauk Čiste Istine kao ispravan nauk. Primio je objašnjenja o Starom zavjetu i sve ostale nejasnoće su mu se razjasnile. Upliv snage Duha ga je oslobodio od krivog vjerovanja te je započeo svoj hod s Kristom. Od tada s radošću služi i živi aktivan život u Kristu na svjetlu Čiste Istine.

Sve detalje ovog predivnog svjedočanstva poslušajte u nastavku.

images1