HVALA TI MOJ PREDOBRI ISUSE!

Dragi Lorens,

Ja ti jednostavno moram pisati :)

 

 

Već skoro deset godina prakticiram Budizam. Rođena sam u katoličkoj vjeri. Uvijek sam bila u neslozi s načinom učenja i prakticiranju vjere kako to katolička crkva sprovodi. To je kod mene bilo već od djetinjstva. 

 

Često mislim, Bože moj koju mi Kršćani lipu religiju imamo, ali sve je nekako naopako i ime Isusovo se tako malo čuje (bar ovdje u sjeverozapadnoj Europi, ja sam inače iz Solina, 23 godine već živim u Kölnu u Njemačkoj)... i Vjera u Njega i ispravnog nauka nema... sve odlazi u zaborav... i meni je stvarno srce tužno radi toga. 

 

Neki dan sređivan stan i mislin se: „Bože moj dragi zašto sve to? I meni je slika Tvoja postala samo dekoracija u regalu.“

Početkom godine sam odlučila za ovu korizmu da čitam Evanđelje, što već toliko dugo godina nisam napravila i da razmišljam o Isusu, o Njegovom životu, u znak zahvalnosti za Njegovu žrtvu koju je dao na Križu za nas. I da se u ovo vrijeme korizme još više posvetim i etabliram u mom biću suosjećajnosti i ljubavi. Da ne kukam jer i nemam zašto. Hvala Ti Isuse! (Ovo si me ti inficirao od prvog momenta kad sam to od tebe na YouTube-u čula. Ali to sam tek poslije skužila :)) ) Da budem još manje ljubomorna, zavidna i da prema mojim suljudima budem još ljubaznija i susretljivija.

 

 

ok... šta se događa....: )

 

Pretprošli tjedan sam već malo počela tražiti teme vezane za vjeru i slušati neke seminare od Linića, Ivančića, različite stvari... Mislim da sam prvi put u četvrtak ili petak 21.02.2020 (onda si ti baš bio u Splitu... isto interesantno) baš prije spavanja slušala jedno svjedočanstvo od Čiste Istine. To znam jer sam se u subotu bila dogovorila s jednom budistkinjom iz moje grupe da chantamo skupa. I ja znam dok sam išla k njoj, a to nije bilo hodanje, ja sam već tako bila ponesena kao da lebdim, osmjeh od uha do uha i u meni samo odzvanja: „Hvala Ti Isuse, hvala Ti moj predobri Isuse!“

 

I tako kad god sam bila doma samo sam te teme slušala, i onda mislim od prošle nedilje, ponediljka, samo tvoje seminare slušam. Meni se svidila jasnoća kojom ti objašnjavaš i pričaš. Vidi se i osjeća da baš iz srca i iz uvjerenja i u duhu govoriš. I više od toga... nisam se odavno naplakala od radosti i milosti. To je stvarno nevjerojatno i predivno. Ove druge što sam slušala su mi isto bili dobri svidilo mi se, ali tvoja iznošenja i ti, ste me osvojili!!! Onda gledam što su to: Zašto Čista Istina, Sozo... vidim Lorens Apostol Isusa Krista... interesantno, ali ja nikad čula (ustvari je jedna prijateljica prije par godina tebe spomenila vezano za jednu sličnu temu, ali više nismo nikad to spominjali i ja sam u biti odmah zaboravila ime.)

 

i šta... u prošli utorak, dan prije pepelnice, kroz popodne slušala sam tvoj seminar... opet plakanje i lipota. Iden u sobu spavaću, i imala sam baš potrebu da čitam o Isusu, ali nisam uzela Novi zavjet nego jednu knjižicu 'Isus' koju sam prije par godina našla. Ljudi ostavljaju vani knjige ako ih ne žele baciti pa se može uzet. Ja sam i zaboravila što je unutra, koje teme. Ta knjižica je Evanđelje po Petru, ali jednostavnije napisano. 

 

I....I... U jednom momentu prolazi mi kroz glavu prvo da sam kao Kristovo dijete krštena, da je Isus u mukama Svoj život dao kako bi meni bila osigurana sloboda i oprost od grijeha za moj život vječni... pua... U tom momentu u mome srcu se stvorila takva vrućina, to je bilo tako vruće i jako i živo kao živi plamen... wau... ljubav,ljubav,ljubav. To me tako ganulo, skupila san ruke i prislonila ih na lice dirnuta i ganuta od lipote, meni su samo tekle suze. Munjeviton brzinon mi kroz glavu prolazi moj cili život od rođenja do sada i doživljavan spoznaju (ma imam ja spoznaju, ali ovo je nekako drugačije, jače) da je On cilo vrime sa mnom. U toj spoznaji san samo izgovorila i to je bilo bez razmišljanja, Oprosti mi molim Te!

 

evo i sad plačem...

 

To: „Oprosti“ se nije odnosilo na to što sam u budizmu ili slično, nego ja sam se prvi put u životu pred Bogom iskreno zasramila i pokajala (to se dogodilo automatski bez razmišljanja, to je došlo iz mog srca) za svo zlo koje sam ja sebi nanosila radi ili vezano za životne probleme, usamljenost koja je par godina bila jako prezentna u mom životu, i pomanjkanje ljubavi i privrženosti... Znaš ti koliko puta sam ja dosad mogla poginit... ne samo od djetinjstva...u petak mi je palo na pamet da smo moja mama i ja mogle izgubiti život dok je ona bila noseća sa mnom u osmom mjesecu... i to si ti poslao u poruci u nedilju... da nas Bog i u majčinoj utrobi čuva  ( ja sam '72. godište).

 

Nakon toga navečer san zvala i mater i brata i sestru u punoj ljubavi prema njima. 

 

Govorin ja sestri...e znaš šta, meni se nešto fenomenalno događa i onda san joj ispričala... govorin ja njoj to je tako neobično i neočekivano... pitam je i smijem se: „Je li se neko od vas moli za moje obraćenje?“ ...i mi se obe smijemo... ona govori: „nije“... „onda super“...smijeh...

 

A ja sam već krajem prošle godine primijetila nešto kod mene... i baš san rekla i sestri i prijama s kojima o takvim temama mogu pričati, da ja ne znam što se događa sa mnom, u meni se odvija neki proces koji ne mogu nigdje sortirat... imam tako jedan lipi mir u sebi, radim i sve se odvija, ali moj duh je na nekom drugom mjestu... i baš san rekla... u moj život dolazi nešto ili neka velika promjena... nešto se događa... i sad znam šta je... i di ćeš booljee... Hvala Ti Isuse!!!

 

Evo ima već više od tjedan dana ja sam (stvarno kao) totalno zatreskana, imam leptiriće u stomaku, ne jede mi se, pjevam na sav glas, suze milosnice, moje srce je puno ljubavi, puno ljubavi!!! I bezgranični mir i sigurnost je u meni.

 

I znaš šta? Ja vidim da se u ove dane rastajem od budizma, u biti već sam se rastala. To mi je isto neobično. Mene je ta praksa stvarno u ona najgora vrimena izvukla na život... To je jedna priča za sebe... i mislin se: „Šta je sad ovo? I zašto takav radikalan rez?“ Jer ja ne mogu i nemam uopće potrebu više chantat. Ali rekla: „Ako meni moje srce kaže da je to tako, onda ga trebam slušati jer to je jedino ispravno.“

 

Stala san na misto di molin i chantan... i baš iskreno govorin: „Dragi Siddhartha Shakyamuni (povijesni Buddha čije su Sutre(učenja), a najpoznatija i najvažnija je Lotos Sutra, nauk o predivnom Lotosovu Životnom Zakonu),... dragi Nichiren Daishonin (On je u 13. stoljeću ustao protiv svih Budističkih škola i vlade u Japanu i rekao i prorekao što sve dolazi ako nastave držati narod u krivom učenju i u ovisnosti o svećenstvu. I njegovo učenje se bazira samo na Lotos Sutri)... ja sam od srca i neizmjerno zahvalna na svemu, na ovom putu koji sam išla s vama, i za moje spasenje u ono doba jer to je stvarno tako bilo... u mome srcu je samo i samo Isus i tako ga trebam i toliko sam Ga se zaželila.... baš sam na glas govorila šta osjećam...

I šta je još bitno za reć... molitva... u ovo vrime korizme i nadalje... prošli utorak san izvadila sve šta san imala od prije i gledan sve te stvari i osjećan kako mi grop u stomaku nastaje pored svih tih knjižica i molitvi da se moja nutrina buni, ali,ali ...  Hvala ti Isuse! Ti nas učiš dragi Lorens! To je predivno!

 

 

Poslala san svojima i rodici i priji 'kako Lorens Moli' i 'iskrena Djetetova molitva Ocu'. Uvijek mi je bilo žao zašto se ne prakticira molitva kao što su prvi Isusovi sljedbenici molili. I nisan od nikog čula tumačenje evanđelja i zavjeta kao što ti radiš. Znaš onaj osjećaj kad čoviku bude odjedanput sve jasno i nema više pitanja. To je to, jasno kao dan!

 

Od prošlog petka primam tvoje mailove. I super mi je kako ti to lipo pozdraviš: 'Ekipice moja premila i predraga' : )

 

I još jedno, na seminarima imaš super humor i duhovit si. 

 

Eto lipi moj i dragi Lorens....ovo san baš imala potrebu da ti pišem. Ja ću vidit radi tvojih seminara... možda tek lito, a možda i prije... kako nam Pape rasporedi : ))) ...ja san mislila čak odmah za Beograd sad ovaj prošli vikend... zamisli koji je to raketni polet u meni....: ))), ali preknap i skupo bi me došla karta... onda san rekla: „polako draga... bit će prilika...“

 

Šaljen tebi i Ekipici puno lipih i srdačnih pozdrava i radujen se susretu!

Danica